Pages

March 18, 2009

sakura!

bu seri taşkışla'daki koridor polemiklerinden doğdu... stüdyoların ve öğrencilerin ve diğer herkesin sergileri ve etkinlikleri okulda ortalığı dağıtmaktaydı... bu mevzudan bir çesan güzellemesi, stüdyoyu kahramanlaştırması yüzünden biraz kıllandığım bir çok imzalı manifesto, bir küçük ve az-anlamlı anı flyer'ı ve de araşgörlerin fanzini için daha bir derli toplu bir metin çıktı... iyidir. bu seri yaklaşık olarak böyle... [bunları büyük ölçüde gimp (fotoşop yerine) ve inkscape (ilustrator yerine) ile yaptım, kendileri açık kaynaklı ücretsiz programlar olup tavsiye ederim, kullanınız...]ek: şimdi buraya ilgili yazışmaları da eklemem gerektiğini farkettim, az önce dekan bey işe karıştı, üstüne alınmış, ben de ona kişisel bir yanıt attım, "hey gidi" diye anacağım günlere mi ilerliyoruz ne?

çesan, atlar, koridor, stüdyo, hüseyin bey, sakura, rüzgar ve taşkışla hakkında



çesan sevgilim,
ldrsy
aşk!

bahar 008'de dekanlığın
koridorları zapturapt altına alma
konulu yarışmasına verdiğim iş.. [pafta için resme tıklayınız]
çesanlara bir güzelleme olarak..
fanzin formatı için tıklayınız efenim: bir a4'ten
iki adet çıkıyor, ön yüz, arka yüz






sakura!
oraya buraya saçtım bunu çoğaltıp... iyi bir kitap ayracı olabileceğine karar verdim... (a4 /10 ebadında, arkalı önlü, basılabilir çözünürlükte ekliyorum)
şubat 009



stüdyo manifestosu.. ama acaba çalışmak bu kadar matah bişey mi, biraz abarttım ve kahramanlaştırdım yaptığımız işi, biliyorum.... şubat009


resimli yazı: tasarım
eğitimi tasarım eğitimi olduğundan beri tasarım eğitimi tasarım eğitimi olmasın sakın
[ar-gör-taşkışla] mart009 ve son sayısı _bir a4
(fotoğrafta emin bonatz zagreus'a
binilebiliyor)


perdelere tırmananlar ve perde tutucuları



koridor polemikleri:
(anlaşılan güncellemek
gerekecek, yeni polemik var!
)
tüm yazışmalar

bonus! (11mayıs) fakülte yönetim kurulu bize resmi bir ayar vermeyi gerekli görmüş burda anonimleştirdim, onlar da bizim gibi posta kutularında yaymışlar yayınlarını, üzüm üzüme baka baka kararır, tabi bizimki ne kadar agresifse onlarınki o kadar tepeden aşağaya... buyrun efenim: sakura'ya akademik ayar!

5 comments:

kozmonot Lar said...

süper iş, tebrikler :)izninizle bu fikri çalacağım - özgürleştireceğim yani öhhm, pardon.

kenar said...

lütfen efe'm, alınız, çalınız çalıntılayınız (detorne etmek), çoğaltınız, (özgürleştiriniz) serbest.. ben de gelip sizden çalacağım o zaman.. (kızma ama sonra).. [html-css desteği de yapayım, lazımsa]

kenar said...

dekan bey kendisini kovmak istediğimi düşünmüş. aklıma gelmemişti. (elimde öyle bir iktidar olduğunu hayal ediyorum da, aklım bana diyor ki: o iktidarı dağıtmanın yolunu ara. kimsenin eline geçemeyecek biçimde parçala o iktidarı.. keh keh ama benim iktidarım ancak bir tek apartman yöneticiliğinin sonunu getirebildi)... yazılarda ele alınan zihniyeti temizlemek isterdim şüphesiz. evet.

kenar said...

ama asarak keserek dağıtarak zihniyet değiştirilmiyor. değiştirilse de geleceği güzel olmuyor. mümkün olsaydı bu, belirli bir herdaimrektörün icraatları okulumuzu güllük gülistanlık kılmış olurdu. yok. yok o sistem sadece ürkek beyazlar yaratıyor.

krr said...

şimdi aylar sonra tasarım eğitimi yazısına baktım, o zaman hiç aklıma gelmediydi ama ben kendimi okulun biricik lideri olarak gören bir dekan olsaydım doğrudan üstüme alınırdım diye düşündüm, benim kafamdaki imge koridordaki bir sürü perde tırmanıcısı idi, bir tek büyük diktatör değil şüphesiz, zira dekan beylerde böyle bir hava oluşması pek mümkün değil... ama güzel olmuş doğrusu, şık bir yazı efenim... güldüm..